• contact@jvsnet.com.mk
  • тел:02 3079556 факс:02 5511479

За Нас

ЈВСНет ДООЕЛ е основана на 01.08.2002 како компанија која се занимава со давање на услуги од областа на Информатичката Технологија. Основна дејност е тековно одржување на компјутерски системи, проектирање, изработка и одржување на компјутерски мрежи, системи за видео надзор, противпожарни системи како и консалтиг од областите наведени погоре.

Од крајот на 2002 година ЈВСНет е застапник за производите на реномирана Американска компанија за производство на мрежна опрема TRENDnet USA . Со повеќе од 380 висококвалитетни производи оваа фирма е конкурентна како на светскиот, така и на македонскиот пазар. Покрај квалитетот и цените се доста конкурентни. Најдобар доказ за домаќинското работење на TRENDnet е нивното 25 годишно постоење.
http://www.trendnet.com/langen/buy/default.asp?buy=Macedonia,%20Republic%20of

Oд мај 2006 година сме генерален застапник за Република Македонија, за реномираната компанија Synology Taiwan , која произведува NAS (Network Attached Storage) уреди, односно мрежни уреди за зачувување на податоци. Со текот на годините оваа компанија које е носечки бренд на ЈВСНет израсна во гигант во својата класа. Ние како дистрибутери за брендот може да се пофалиме дека со нивна помош покривме скоро 70% од Македонскиот пазар на НАС-ови за мали и средни бизниси. Интенција е да влеземе и во делот на големите бизнис корисници во наредниот период. Производите на Synology може да се најдат и во продажните салони на најголемиот македонски телекомски оператор. Вредно е да се напомене дека покрај територијата на Македонија, ги покриваме и Србија, Албанија и Косово.
https://www.synology.com/en-global/wheretobuy/Macedonia

Oд Јуни 2007 година сме генерален застапник и за двете најреномирани светски фирми, од областа на произвоството на вентилатори и ладилници, NOCTUA & COOLINK Austira. Во својата гама на производи NOCTUA е застапена со висококвалитетни вентилатори кои имаат гаранција >150000h. Истите се вградени и во ладилните тела за процесори како за Intel, така и за AMD. Малку поширок спектар на производи има COOLINK, кој на своите производи дава гаранција >75000h.
Со добивањето на аворизацијата за NOCTUA & COOLINK, ЈВСНет само ја потврди својата определба да на Македонскиот пазар пласира производи кои се меѓу најдобрите во светот.
http://noctua.at/main.php?show=bezugsquellen

Делот кој ја опфаќа покриеноста на инфраструктурата на пасивните мрежи го комплетиравме со ОЕМ производство во фабриките на Linkbasic China, со една многу широка палета на производи, висококвалитетни и со пристојни цени. Нашата посветеност на овој дел од ИТ пазарот започна во Март 2010 година.
http://www.linkbasic.com/

Од почетокот на 2011 година ЈВСНет започна со дистрибуција на производите од реномираната компанија IQinVision, USA којa произведува високо квалитетни IP камери за секаква намена. Широкиот асортиман на IP камери (повеќе од 70 модели) се погодни за видео надзор на различни типови објекти и под различни временски услови.
http://www.iqeye.com/partners/partner-map

Во Април 2011 почна и дистрибуција на антивирусна заштита (комплетна системска поддршка) на Чешката компанија TrustPort. Во изминатиот период од неколку години се покажа како достоен бренд кој најде место под сонце на македонскиот пазар. Покрај антивирусната заштита, има и заштита од маилвери, спајвери, веб-филтрирање, мобилни апликации итн.
http://www.trustport.com/en/about-trustport&loc=91

Потребата од разни додатоци во компјутерскиот сегмент, наложи барање за соработка со таков бренд, 2012 започна соработката со Spire-corp, реномирана компанија која произведува: куќишта, напојувања, вентилатори, галантерија итн. Мали, но толку потребни делови во асемблирањето на персонални сметачи е покриен со овој бренд.
http://www.spire-corp.com

Новата 2013 година донесе уште еден висококвалитетен бренд во нашето портфолио, германската компанија PowerWalker (BlueWalker), со што го покривме и делот на уреди за непрекинато напојување. Гамата на производи поделена во три сегменти, домашна, средна и бизнис класа, сама по себе е потврда за посветеноста на брендот да го покрие целокупниот спектар на корисници. Во изминатиот период имаше неклку проекти поврзани со УПС-ите , и се докажа дека овој бренд е прав погодок за нашата компанија.
http://www.powerwalker.com

Борбата за се поголем дел од тортата во делот на видео надзор, не усмери кон бренд кој произведува камери и дополнителна опрема, со добар квалитет но со поприфатливи цени. AVTech Taiwan е брендот со кој во 2014 година остваривме соработка во областа на видео надзорот. Новите WDR IP камери на AVTech се адут кој треба да се искористи.
http://www.avtech.com.tw/

Во 2014 година станавме HP Business Partner во делот на печатачи, скенери, персонални сметачи, преносни сметачи, сервери и потрошен материјал.
http://h10120.www1.hp.com/expertone/

Тимот на ЈВСНет во изминативе 14 години, покажа и докажа дека е кадар да се носи со сите предизвици кои ги бара македонскиот ИТ пазар на услуги и добра. Долгогодишната континуирана соработка со исти вендори е доказ за нашите добри намери да се искачиме на пиедесталот во нашата фела. ВАШИТЕ ПОТРЕБИ СЕ НАШ ПРЕДИЗВИК !

 

 

 

Сертификати

9001-mk 9001-en 14001-mk 14001-en

Авторизација

Synology_Authorized_Distributor_Jvsnet noctua coolink trendnet linkbasic TP_cer IQ_cer PWAF
Synology Noctua Coolink TRENDnet Linkbasic TrustPort IQinVision PowerWalker

Референтна листа


Преку социјалните мрежи сме достапни