Disk Station Manager (DSM)

Оперативниот систем на Synology  познат како DiskStation Manager (DSM) е Linux веб базиран ОС, и е ист за секој од нивните уреди (соодветно на серијата) т.е го има во секој Synology NAS. Неговиот дизајн е така направен да во голема мера помага на корисниците во уредувањето и креирањето на сопствените податоци и тоа:

– документи (File manager, Note Station)
– слики (Photo Station)
– музика (Audio Station)
– филмови (Video Station)
– видео надзор (Surveillance Station)

и сите други типови на дигитални податоци. Неговите адути се брзина, едноставност, пристап од надвор, апликации кои работат со сите стандарни оперативни системи (Windows, Linux, MacOS, Android). DiskStation Manager, е многу повеќе од само чување на податоци. DSM дава широк спектар на апликации и сервиси кои дигиталниот свет на податоци ќе го донесат во Вашиот дом и/или канцеларија со што во голема мера ќе придонесе за Ваша поголема продуктивност.

 

Disk Station Manager 6.1
(актуелна верзија)

 

USB Copy

USBcopy

Btrfs File System

BTRFS

Active Directory Server

 ADS

Presto File Server

presto server

Snapshot Replication

screenshot

Storage Manager with Seagate IronWolfTMHealth Management

ironwolf

Surveillance Station 8.1

SSS81

Intrusion Prevention

 Intrusion Prevention

VPN Plus Server

 VPN+

Active Backup

active backup

Universal Search

Universal Search

Chat

chat

Calendar

calendar

Кои се новитетите во DSM 6.1 во споредба со предходните верзии:

Package Center auto-repair: 

DSM code sign: 

SMB 4.4 upgrade:

RAID F1 is now available on more Synology NAS: 


Навигација