JVSNet Cyber Protect

Заштитата на податоците е една од најважните задачи за да се обезбеди успех и континуитет во бизнисот. Не само огромниот пораст на ransomware напади туку и грешки во конфигурациите и проблеми со хардвер може да доведат до губење податоци.

JVSNet го проширува портфолиото за сајбер-безбедност со својот стратешки партнер Acronis, кое вклучува најсовремени безбедносни контроли користејќи вештачка интелигенција за anti-malware, antivirus, и endpoint protection management се во едно решение.

пробај веднаш

Добијте предност во однос на конкурентите со уникатна сајбер заштита , минимизирајќи ги безбедносните ризици и намалувајќи ги оптоварувањата за управување со крајните уреди.

Cybersecurity

Бидете чекор понапред од модерните сајбер-закани. Подобрете ја вашате безбедност  со интегрирана сајбер-заштита која вклучува целосен анти-малициозен софтвер. Зголемете ја вашата стапка на откривање и одговор на најновите сајбер-закани. Проширете ја сајбер заштитата со URL Filter и exploit prevention.

Management

Рационализирајте ги и автоматизирајте ги вашите рутински задачи преку скриптирање и навремено затворете ги безбедносните ризици во инфраструктурата преку Patch Management. Добијте извештај за целокупниот  Хардвер и Софтвер на работните станици и следете на здравјето на дисковите.

Data Loss Prevention (DLP)

Спречете одлив на чувствителни податоци со минимален напор. Контролирајте го преносот на податоци до печатачите, преносни уреди за складирање и мапираните дискови, е-пошта, услуги за споделување датотеки преку Cloud сервиси, веб-прелистувачи и социјални мрежи. 

Advanced Management

Зголемете ја ефикасноста со употреба на автоматизирани скрипти. Спречете го застојот во работата со автоматски надградби на оперативен систем и софтвер.
Решавање проблеми во реално време користејќи интегриран Remote Desktop Control.

Зголемете го нивото на безбедност со Advanced Protection packs

Додадете моќни компоненти за уште повеќе да ја зајакнете вашата Cyber безбедност. Контролирајте ги вашите трошоци плаќајќи само за функционалностите што ви се потребни.

Stages of modern cyber protection

To deliver thorough protection for our partners’ clients, Acronis’ vision and products are based on a multi-stage process rather than simply detecting and blocking threats, leaving other risks uncovered.

Response

Enable quick actions that immediately mitigate the risk.

Prevention

Don’t wait for threats to hit, proactively protect your clients and limit their attack surface.

Detection

Detect issues and threats in real-time before they pose risk to the IT environment.

Recovery

Restore client data quickly and safely so no data is lost, with near-instant availability, in case of compromise.

U

Forensics

Mitigate future risks and enable easy investigations by collecting forensics information.

jvsnet cyber protect

Автоматизиран Vulnerability Assessment и Patch Management 

Спречете одлив на чувствителни податоци со минимален напор

Со години, компанииите пробуваат да спречат одлив на податоци поради внатрешни ризици или надворешни напади, што доведуваат до губење на бизнисот и регулаторни казни. Advanced DLP пакетот ви овозможува да спречите одлив на податоци од крајните уреди. Контролирајте го преносот на податоци до периферните уреди како што се печатачите, преносни уреди за складирање и мапираните дискови и погрижете се да не протекуваат чувствителни податоци што се користат преку такви локални протоколи.
Контролирајте го преносот на податоци преку мрежни протоколи како што се е-пошта, услуги за споделување датотеки преку Cloud сервиси, веб-прелистувачи и социјални мрежи. 

Rapid investigations and threat response

Намалете го времето на истрага и одговор од месеци на часови и отстранете ја потребата од големи безбедносни тимови. Зголемете ја видливоста со интерпретација на нападите базирана на вештачка интелигенција низ MITRE ATT&CK® – брзо откријте како започнал нападот, ги сокрил своите траги, каква штета предизвикал и како се проширил. Добијте приоритетен преглед за истражување на сомнителни активности – наместо листа со предупредувања. 

JVSNet Cyber Protect

МОДЕРНИЗИРАЈТЕ ЈА ВАШАТА БЕЗБЕДНОСТ СО ИНТЕГРИРАНА САЈБЕР ЗАШТИТА

ЗОШТО НАШИТЕ КЛИЕНТИ ГО ИЗБРАА CYBER PROTECT CLOD НАД ДРУГИТЕ РЕШЕНИЈА?

заТОА што Е СЕ-ВО-ЕДНо ПЛАТФОРМА ЗА ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИ, САЈБЕР бЕЗБЕДНОСТ и Endpoint Management.

клиенти

работни станици

сервери

години искуство

За Acronis

Acronis ги обединува заштитата на податоците и сајбер-безбедноста за да испорача интегрирана, автоматизирана сајбер-заштита која ги решава предизвиците за безбедност, пристапност, приватност, автентичност и безбедност (SAPAS) на современиот дигитален свет. Со флексибилни модели за распоредување кои одговараат на барањата на давателите на услуги и ИТ професионалците, Acronis обезбедува супериорна сајбер заштита за податоци, апликации и системи со иновативни решенија за антивирус од следната генерација, резервни копии, обновување при катастрофи и управување со заштита на крајната точка, напојувани со вештачка интелигенција. Со напреден анти-малициозен софтвер напојуван со врвна машинска интелигенција и технологии за автентикација на податоци базирани на блокчејн, Acronis ја штити секоја околина – од облак до хибрид до локалната мрежа – по ниска и предвидлива цена. Основана во Сингапур во 2003 година и инкорпорирана во Швајцарија во 2008 година, Acronis сега има повеќе од 2.000 вработени на 34 локации во 19 земји. Решението Acronis Cyber Protect е достапно на 26 јазици во над 150 земји и се користи од над 20.000 даватели на услуги за заштита на над 750.000 бизниси.