Synology DSM пакети

Оперативниот систем на Synology  познат како DiskStation Manager (DSM) е Linux веб базиран ОС, и е ист за секој од нивните уреди (соодветно на серијата) т.е го има во секој Synology NAS. Неговиот дизајн е така направен да во голема мера помага на корисниците во уредувањето и креирањето на сопствените податоци и тоа:

 • документи (File manager, Note Station)
 • слики (Synology Photos)
 • музика (Audio Station)
 • филмови (Video Station)
 • видео надзор (Surveillance Station)
 • виртуелизација (Virtual Machine Manager)
 • бекап (Synology Drive, Hyper Backup, Rsync)

и сите други типови на дигитални податоци. Неговите адути се брзина, едноставност, пристап од надвор, апликации кои работат со сите стандардни оперативни системи (Windows, Linux, MacOS, Android). DiskStation Manager, е многу повеќе од само чување на податоци. DSM дава широк спектар на апликации и сервиси кои дигиталниот свет на податоци ќе го донесат во Вашиот дом и/или канцеларија со што во голема мера ќе придонесе за Ваша поголема продуктивност.

 

ЈВСНет нуди комплетна хардверска и софтверска инсталација на Synology уредите преку 4 пакети за инсталација. Информација за тоа што вклучува секој пакет можете да прочитате подолу.Инсталација на HDD, SSD , m.2

Инсталација на DSM оперативен систем

Креирање RAID волумен

Креирање корисници

Креирање папки

Сетирање основни поставки

Сетирање сигурносни поставки

Инсталирање апликации

Сетирање DDNS

Сетирање Synology Hyper Backup

Техничка поддршка

Synology DSM

Basic

2.500 ден.

+18% ДДВ

Synology DSM

Standard

4.500 ден.

+18% ДДВ

Локални (до 10 корисници)

(10 папки со привилегии)

Стандардни

Стандардни *

Synology DSM

Pro

6.500 ден.

+18% ДДВ

Active Directory (до 10 корисници)

(10 папки со привилегии)

Напредни

Напредни *

7 дена

Synology DSM 

Business

6.500 ден.

+18% ДДВ

Active Directory (неограничено)

(неограничено)

Напредни

Напредни *

по договор

За да функционираат оптимално Synology уредите треба редовно да се оддржуваат како хардверски така и софтверски.

ЈВСНет нуди комплетна техничка (хардверска и софтверска) поддршка за Synology уредите и тоа:

 • Надградба на DSM оперативен систем (remote)
 • Еднаш неделно проверка на состојба на уредот (remote)
 • Сетирање најнови сигурносни поставки препорачани од Synology (remote)
 • Креирање корисници и фолдери (remote)
 • Замена или додавање на диск (во просториите на ЈВСНет)

PLAN

Number

minutes

Price

Price for 1 minute

Техничка поддршка

1

месец

50ЕУР

*во цената не е вклучен 18% ддв

*цената се однесува за еден Synology NAS

Техничка поддршка

6

месеци

30ЕУР / месечно 

*во цената не е вклучен 18% ддв

*цената се однесува за еден Synology NAS

Техничка поддршка

12

месеци

25ЕУР / месечно

*во цената не е вклучен 18% ддв

*цената се однесува за еден Synology NAS